Teknoloji

Point Blank Haritası Tanıtımı ve Taktikleri (Heli Spot, West İ., Desert F., Raid, Space Base, AVM, Blow C.)

 
Point Blank, 2008 yılında Zepetto tarafından yayınlanan yüksek tempolu bir FPS oyunudur. Ülkemizde eski çağlarda çok popülerdi. Şu an oyuncu sayısında bir azalma olsa da etkisi hala devam ediyor.
  
Her çevrimiçi silahlı FPS oyununda bir harita havuzu bulunur. Bu harita havuzunda çeşitli taktikler yaparak oynadığınız raundu kazanabilirsiniz. Bu nedenle her haritaya karşı önlem alınmalıdır.
  
Bu yazımızda sizlere Point Blank içinde Heli Spot, West Station, Desert Storm, Raid, Space Base, AVM, Blow City haritalarını tanıttık ve bazı haritaların taktiklerini derledik. İşte listemiz:
  
HELİ NOKTASI
 
 
  
Şehir merkezine giden üst geçitte bir kaza oldu. Aslında Free Rebels, hükümet kayıtlarının bulunduğu binaya sızdıklarını gizlemek için kazaya neden oldu. CT-Force, hükümet kayıt binasını korumak için bir operasyon başlatsa da, Free Rebels tarafından sürpriz bir helikopter saldırısına maruz kaldı. Saldırıyı savunurken aynı zamanda kendi hava takviye kuvvetlerini de çağırdı.
  
Herkesin görülebildiği, karada ve havada savaşın devam ettiği bu haritada kazanmak için amaç karşı tarafın helikopterini imha etmektir. Ayrıca RPG-7’leri harita üzerinde makul noktalarda kullanarak rakibin helikopterine ağır hasar verebilirsiniz.
 
BATI İSTASYONU
 
 
 
“CT-Force, Özgür İsyancıların Batı Teksas’ta külçe altın aramaya başladıklarına dair bilgi aldı. Emir üzerine CT-Force, külçe altınları Özgür İsyancı’dan önce ele geçirmeliydi…”
 
Bu savaşı kazanmak için patlayıcılarla dolu kutular, çöl benzeri bir sıcaklık, küçük bir alan ve bir ekip. Kazanan kim olacak?
 
ÇÖL FIRTINASI
 
 
 
“Özgür İsyancılar, Ortadoğu’da bir şehrin nükleer bomba sakladığını öğrenirler ve onu geri almaları için ekiplerini gönderirler. Onları durdurmak için CT-FORCE’dan oradadır”
 
Aşağıdaki taktikleri yaparak Çöl Fırtınası’nda kazanabilirsiniz.
 
Harita Hikayesi: Araştırmacı hükümet, Orta Doğu’da Özgür İsyancılar tarafından finanse edilen bir ülke keşfetti. Ülke liderleri, Özgür İsyancılar tarafından korunan bir sığınakta bulundu. CT-Force ülkeye müdahale etmeden önce Özgür İsyancılar onları yok etmelidir.
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha) / Özgür İsyancılar: Baskın (Bomba Dağıt)
 
Oyun Modu: Bomba Görevi / TDM / İmha Görevi
 
Harita Özellikleri: Orta Doğu şehrinde geçen “Bomba Görevi” haritasıdır. CT-Force, bakımı kolay bir noktaya yerleştirilmiştir. Düşman bölgesine arkadan saldırmak kolaydır. Dikkatli strateji ve hızlı baskı gerektiren bir harita.
 
Harita özelliklerinde de belirttiğimiz gibi bu haritada strateji çok değerli. Gerçek ve uygun bir taktik ile rakibinizi kolaylıkla alt edebilirsiniz. Ama bunun için takım uyumu yine çok değerli. Takım uyumu için her zaman arkadaşlarınızla oynayabilir ve harita için değerli iyileştirmeler yapabilirsiniz. Çöl Fırtınası haritasının taktiklerine geçmeden önce bu haritada slotlar çok değerli. Mavi tarafa en yakın spawn olan slota geçer geçmez rakiplerinizle daha erken karşılaşabilir veya Kırmızı tarafa en yakın spawn olan slota geçerseniz karşı tarafı daha erken yakalayabilirsiniz. Şimdi her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda ve nerede spawn olacağı bilgisini sizlerle paylaşalım.
 
Çöl Fırtınası haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaysanız; sekizinci, dördüncü, yedinci ve üçüncü yuvalarda doğarsanız; Köprüye ve ortaya erken çıkarak rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz. Beşinci, birinci, altıncı ve ikinci yuvalarda doğarsanız; Orta kısmı kontrol ederek rakiplerinizi öldürebilirsiniz.
 
Çöl fırtınası haritasının Kırmızı (Özgür İsyancılar) tarafındaki taktiklerimize geçelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. 2 AR oyuncusu briç kısmından oynamak zorundadır. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere çok sayıda bomba geliyor. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlıca giriş yapabilir.
 
Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak takım oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. AR oyuncuları ortaya girmeden önce grup arkadaşlarına tekrar savunma ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır.
 
Çünkü rakip takım açık oynuyorsa o kısımlardan sizi mutlaka rahatsız edecektir. Ayrıca ortada epeyce bomba var. Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim. O zaman kendi AR oyuncularımızın köprüden karşı köprüye geçmesine izin verin.
 
Bu sayede köprü kısmının kontrolünü ele geçireceğiz. Köprü bölümünün kontrolünü ele geçirdikten sonra bomba suram noktası A’ya gireceğiz. Bunun için kontak kısmına sis bombalarımızı atmalıyız. Bunu yapmazsak, rakip rakibin A bomba atma noktasına girdiğimizde bizi sıkıştırarak zarar verebilir ve ölmemizi daha da kolaylaştırabilir. Rakibin bize arka çıkmasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü yedeklenecek çok rahat geniş bir alan var. Bu yüzden bir AR oyuncusunu kendi köprüsünden düşürebiliriz, böylece diğer taraf geri adım atmaz. Bu oyuncu uzun kenarından veya orta yanından gelen yabancılara tehdit açabilir. Bomba yerleştirme noktası A’nın içi çok dar olduğu ve kaçacak fazla yer olmadığı için bombalayarak çok rahat bir şekilde girebiliyoruz.
 
Ancak girmeden önce köprü bölümünden kırmızı tarafta düşman olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Orada bulunan düşman bizi çok rahat öldürebilir. Kırmızı alana girmeden önce kırmızı kapının arkasına ve ötesine birer bomba atarak o alana rahatlıkla girebiliyoruz. Kırmızı noktaya girdikten sonra hızlıca A bombe suram noktasını göreceğiz. Ortada bekleyen oyuncularla aynı anda tekrar bombalayarak girebiliyoruz. Bu durumda bomba için A noktasını rahatlıkla alabiliriz. Her haritada olduğu gibi bu haritada da bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncunun ortasından geçmesini sağlayın ve bomba yerleştirme noktası A’dan gözlemleyin.
 

Başka bir oyuncunun inşaat tarafından gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafına açık oynayarak rakiplerine de destek olabiliyor. Ancak bunun için canı pahasına yüksekte olması ve takımını riske atmaması gerekiyor. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu temas atlama kısmından tekrar orta kısmı tutabilir. Temas bölümünde yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayıp karşı rakibin arkasına geçebilir. Bir oyuncu, bomba yerleştirme noktasından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun. Rakip olduğunuz bölgelere sık sık bomba atarsanız takılıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir. Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir.

Bunun için kendi grup arkadaşlarınızın A bombası yerleştirme noktasına bombayı kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra, 2 şekilde rakipleri desteklemek için köprüden atlayabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin. Oyuncuların bomba atma noktasına A girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaat halindeki oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak takımın önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmektir. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla yakından incelemeniz gerekir. Ekibinizle çalışırken hangi tarafta hangi oyuncuların daha yeterli oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda oldukça değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Yukarıdaki kısma ek olarak tekrar A bomba yerleştirme noktasına girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki grupta da 3 ikili silah kullanan ve 2 AR kullanan oyuncular var. 2 AR oyuncusunun briç kısmından oynamasını sağlayın. Bu AR oyuncularının görevi ortada duran ikili oyuncuları rahat bir forma sokmak ve o alanı kaldırmaktır. Ortaya girecek ikili oyuncular ortaya girmeden önce gelecek bombalara dikkat etmelidir. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere gelen epeyce bomba var. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlıca giriş yapabilir.
 
 
 
Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak kendi grup oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. AR oyuncuları ortaya girmeden önce grup arkadaşlarına tekrar savunma ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü karşı grup açık oynuyorsa mutlaka sizi o kısımlardan rahatsız edecektir. Ayrıca ortada epeyce bomba var. Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim. Daha sonra AR oyuncuları, B bombası yerleştirme noktasına girmeden uzun kısımdan temas noktasına yaklaşır. Bu arada, ikili oyuncular rakip rakibin köprüsünün altını ve üstünü kontrol etmelidir. Aldıktan sonra, bu oyuncular briç bölümünden AR oyuncularını beklemelidir. Bu sefer AR oyuncuları, B kombo oyuncularının onları yenmesini bekleyecek. Ancak öncelikle 3 ikili oyuncudan biri kırmızıdan, diğer iki oyuncu ise A bombası kurulum noktasının ortasından oynamalı.
 
Daha sonra, bu oyuncular aynı anda A bombası yerleştirme noktasına girmelidir. Girmeden önce, kırmızılı oyuncu kırmızının kontrolünü elinde tutmalıdır. Orada bulunan düşman bizi çok rahat bir şekilde öldürebilir. Kırmızı alana girmeden önce kırmızı kapının arkasına ve ötesine birer bomba atarak o alana rahatlıkla girebiliyoruz. Kırmızı noktaya girdikten sonra hızlıca A bombe suram noktasını göreceğiz. A bölgesini aynı anda bombalayarak o tarafı koordineli bir şekilde ele geçirebilirsiniz. Her haritada olduğu gibi bu haritada da bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Bir oyuncunun ortadan kesişen A bomba yerleştirme noktasından gözlem yapmasını sağlayın. Başka bir oyuncunun inşaata gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafına açık oynayarak rakiplerine de destek olabiliyor. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve kadrosunu riske atmamalıdır. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu, temasın atlama kısmından orta kısmı tekrar tutabilir. Temas bölümünde yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayıp karşı rakibin arkasına geçebilir.
 
Bir oyuncu, bomba yerleştirme noktasından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun. Sık sık karşı çıktığınız alanlara bomba atarsa ​​takılıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir. Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir. Bunun için kendi takım arkadaşlarınızın A bomba alanına bombayı kurması gerekiyor. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayabilir ve 2 şekilde rakipleri geri alabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin. Oyuncuların bomba atma noktasına A girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaat halindeki oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek de köprüden ortaya atlamak, çerçevenin önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmek. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı manganızla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor.
 

Ekibinizle çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ama açarken çevreyi iyi kontrol edip açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.

A bomba hattına girecekken oyunu B’ye çevirelim.
 
Rakiplerin kafasını biraz daha karıştırıp A bombası yerleştirme noktasına tekrar girelim. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. 2 AR oyuncusu briç kısmından oynamak zorundadır. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere gelen epeyce bomba var. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlıca giriş yapabilir. Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak kendi grup oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. AR oyuncuları ortaya girmeden önce grup arkadaşlarına tekrar savunma ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü rakip grup açık formda oynuyorsa mutlaka sizi o kısımlardan rahatsız edecektir. Ayrıca orta kısımda bolca bomba bulunuyor. Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim.
 
Daha sonra kendi AR oyuncularımız köprüden karşı köprüye hatasız geçebilirler. Bu sayede köprü kısmının kontrolünü ele geçireceğiz. Köprü bölümünün kontrolünü ele geçirdikten sonra bomba suram noktası A’ya gireceğiz. Bunun için kontak kısmına sis bombalarımızı atmalıyız. Eğer atmazsak, rakip rakibin A bomba sahasına girdiğimizde onu sıkıştırarak bize zarar verebilir ve ölmemizi kolaylaştırabilir. Rakibin bize arka çıkmasına da dikkat etmeliyiz. Çünkü yedeklenecek çok rahat geniş bir alan var. Bu yüzden bir AR oyuncusunu kendi köprüsünden düşürebiliriz, böylece diğer taraf geri adım atmaz. Bu oyuncu uzun kenarından veya orta yanından gelen yabancılara tehdit açabilir. A bombalama noktasının içi çok dar olduğundan ve kaçacak çok yer olmadığı için bombalayarak çok rahat girebiliyoruz. Ancak girmeden önce köprü bölümünden kırmızı tarafta düşman olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Orada bulunan düşman bizi çok rahat öldürebilir. Kırmızı alana girmeden önce kırmızı kapının arkasına ve ötesine birer bomba atarak o alana rahatlıkla girebiliyoruz. Kırmızı noktaya girdikten sonra hızlıca A bombası kurulum noktasını göreceğiz. Ardından spawn alanımızdan hızlıca uzun kenara geçelim ve B bombası kurulum noktasında ses çıkaralım. İçerideki alanı olabildiğince çekelim. Böylece rakip oyunun döndüğünü anlayacak ve ağır ağır B bombası sahasına girecektir.
 
Ancak tekrar tekrar long zone’dan kendi spawn zone’umuza geçip ortadaki A bombe suram noktasına gireceğiz. A bomba yerini inceledikten sonra hızlı bir şekilde bombayı kurup yerleşmemiz gerekiyor. Ortayı kesip formdaki A bomba yerleştirme noktasından bir oyuncunun gözlem yapmasına izin verin. Başka bir oyuncunun inşaata gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafına açık formda oynayarak rakiplerine de destek olabiliyor. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve grubunu riske atmamalıdır. Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu yine ilişki atlama kısmından orta kısmı tutabilir. Temas bölümünde yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayıp karşı rakibin arkasına geçebilir. Bir oyuncu ise bomba alanından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun. Rakip olduğunuz bölgelere sık sık bomba atarsanız takılıp ölebilirsiniz. Bu taktiği yaparken takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir. Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir. Bunun için kendi grup arkadaşlarınızın A bomba yerine bombayı kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra köprüden atlayabilir ve 2 şekilde rakipleri geri alabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin.
 
 
 
Oyuncuların A bomba noktasına girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaatta olan oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak takımın önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmektir. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı yerde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Ekibinizle çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru bir şekilde yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu kısımda çok değerli. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
5 kişiyi bomba noktasına kadar kırmızı oynayarak rakiplerinizi şaşırtın. Daha önceki turlarda rakibiniz artık ortadan ve kırmızı taraftan A noktasına kadar oynayacağınızı öğrenmişti. Bu sefer kırmızı tarafta 5 kişi ile oynayacaksınız. Rakip, ortadan gelecek oyuncuları bekleyecek. 5 kişi orta kısma bakarken kırmızı taraftan oynayarak rakibiniz bu durumda ölecek ve A bombası atma noktasını kolayca ele geçireceksiniz. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. O halde bu taktik için biraz yavaş oynamamız gerekiyor. Çünkü rakip açılıp sizi öldürebilir.
 
Yine karşı taraftan gelen bombalara dikkat etmelisiniz. Çünkü bu haritada bomba çok rahat atılabiliyor ve ölme ihtimaliniz çok yüksek. 5 oyuncu kendi köprüsünün üst kısmından karşı köprüye geçer. Geçerken ortanın soluna bakarak geçmelisiniz. Aksi halde karşınızdaki oyuncu sizi bekliyor olabilir. Ortaya bakarak karşı köprüyü geçtiğinizde, yine sessizce kırmızı tarafa doğru oynayın. Kırmızı tarafa geldiğinizde bu kez kırmızı koridordaki oyuncuyu hızlı bir şekilde öldürmeye çalışın. Öldürdükten hemen sonra karşınızdaki düşmanı bulun ve gerçek bombalarınızı o bölgeye atın. Ardından rahat bir şekilde A bomba atma noktasını ele geçirin. Ayrıca kırmızı tarafta takılırsanız ilk başta 1 oyuncuyu briç bölümüne bırakabilirsiniz. Buradaki oyuncu ortadan veya uzundan arka gelen düşmanı öldürecektir.
 
Daha sonra bu oyuncu uzun kenardan açıp rakip rakibi geri alabilir. Bunun için kendi grup arkadaşlarınızın A bombası yerleştirme noktasına bombayı kurması gerekmektedir. Kurduktan hemen sonra, 2 şekilde rakipleri desteklemek için köprüden atlayabilir. Öncelikle “ctrl” tuşuna uzun basarak ilerleyin. Oyuncuların A bomba noktasına girdiğini gördüğü anda onu yedekleyerek inşaatta olan oyuncuları öldürebilir. Diğer bir seçenek ise köprüden ortaya atlayarak takımın önündeki oyuncuları desteklemek ve onları öldürmektir. Her haritada olduğu gibi bu haritada da bombayı yerleştirdikten sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Ortayı kesmek için formdaki A bomba yerleştirme noktasından bir oyuncunun gözlem yapmasını sağlayın. Başka bir oyuncunun inşaat tarafından gelen oyuncuları gözetlemesini sağlayın. Göz atmak için kırmızı kapının altındaki o kısma bakabilir. Ayrıca inşaat tarafında açık oynayarak rakiplerini geride bırakabilir. Ancak bunun için canını olabildiğince yüksek tutmalı ve takımını riske atmamalıdır.
 
Daha sonra kırmızı taraftan gelecek olan oyuncu kırmızı kapının arkasından tutabilir. Oyuncular bulundukları yerden düşman gelmediğini görürlerse düşmanlarını açıp ateş edebilirler. Bir oyuncu, temasın atlama kısmından orta kısmı tekrar tutabilir. Temas alanında yabancı rakip olmadığını anlarsa o bölümden atlayarak diğer rakibin arkasına geçebilir. Bir oyuncu, bomba yerleştirme noktasından herhangi bir yeri kontrol edebilir. Ama yine de, bulunduğunuz yerde fazla kalmayın. Daima hareket halinde olun.
 
Sık sık karşı çıktığınız alanlara bomba atarsa ​​takılıp ölebilirsiniz. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki rauntta nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki rauntta tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı ekibinizle birlikte sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın kadroya uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Bombalarınızı B bomba depolama noktasına bırakarak raundu rahat bir şekilde kazanın. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bu taktik için yavaş oynamamız gerekiyor. Rakibin bize açık olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Bunun için kendi spawn alanımızdan köprünün ortasına ve altına bomba atarak düşman olup olmadığını belirleyebiliyoruz. Daha sonra 1 AR oyuncusu briç tarafına çıkıyor. Oradan orta kısmı ve uzun kısmı kontrol edebilir. Grup olarak yavaş yavaş uzun kısma yaklaşın. Yaklaştıktan sonra temas alanını sisleyin. Sis dağıldıktan hemen sonra bombalarınızı bomba bırakma noktasına ve sokak tarafına bırakın. B bombası kurulum noktası dar bir alan olduğu için rakip kaçamayacak ve bombanıza can verecek. Bu sayede B bombası kurulum noktasına kolayca ulaşacaksınız. Bombayı kurduktan sonra yerleşim yerlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Kadronuzda birden fazla oyuncu varsa açık, az oyuncu varsa kapalı oynayabilirsiniz. Eğer kapalı vaziyette oynuyorsanız uzun yeşil kısımdan bir oyuncu, bomba-suram noktasından bir oyuncu, sokak çöplüğünden bir oyuncu oynayabilir. Açık oynayacaksanız; Kontak kısmının yanında bulunan çöp kutusundan tutabilirsiniz. Bu bölümden hem ilişki hem de yapım tarafını kontrol edebilirsiniz. Kamyon tarafından oynarken, rakiplerinizi bomba tezgahına girerken gözetleyebilir ve onları öldürebilirsiniz. Kalan oyuncular, bomba yerleştirme noktasından oynamalı ve takım oyuncularınızın içeride oynuyormuş gibi yapmalarını sağlamalıdır. Her tur bir önceki turdaki yeriniz ile tam olarak aynı olmamalıdır.
 
Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir. Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha uygun oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak açarken kontrol edip iyi açmak gerekiyor. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Rakiplerinizi şaşırtarak B noktasına girin. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Bu sefer hızlı bir oyun yapacağız. İlk önce ortayı kontrol altına almamız gerekiyor. Ortaya girecek ikili oyuncular ortaya girmeden önce gelecek bombalara dikkat etmelidir. Köprüdeki AR oyuncuları köprünün orta, uzun ve karşı tarafını kolaylıkla gözlemleyebilir. Ama bulundukları yere çok sayıda bomba geliyor. Bunun için hem bombadan kaçması hem de rakiplerine zarar vermesi gerekiyor. AR oyuncuları o kısımdan oynarken geri kalan 3 dual oyuncu hızlı bir şekilde giriş yapabilir. Bunun için AR oyuncuları daha ortaya girmeden düşmanın çıkacağı yerlere bombalar atarak kendi manga oyuncularını rahatlıkla ortaya çıkarabiliyor. Araya girmeden önce, AR oyuncuları tekrar takım arkadaşlarına çevreleme ateşi açabilir. Bu ateş ile ikili oyuncular rahatlıkla ortaya girecek. Ortaya giren ikili oyuncular, karşı orta kısımdan gelen rakibe ve köprü altından gelen tehditlere karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü rakip takım açık oynuyorsa o kısımlardan sizi mutlaka rahatsız edecektir. Ayrıca ortada epeyce bomba var.
 
Bu yüzden ikili oyuncular orta sahada çok hızlı oynamalı. Ortadaki oyuncular hızla köprünün altından karşı merkeze doğru oynayabilir. Köprünün altında bir düşman varsa ona fırlatarak ona zarar verebilir. Bombayı attıktan sonra köprünün altından geçip onu öldürelim. Ardından sis bombalarımızın hepsini A bomba bölgesine atalım. Bu sayede rakip rakip bomba karşı noktası A’ya gireceklerini zannedecek. Ancak biz grup olarak kendi spawn alanımıza gidip B bölgesine gireceğiz. uzun kenardan bomba yerleştirme noktası. B bomba sahasına girmek için sokağa ve temas noktasına birer adet bomba atmanız yeterli olacaktır. O zaman bombayı kurup yerleşim yerlerine dikkat etmeliyiz. Takımınızda birden fazla oyuncu varsa açık formda, az oyuncu varsa kapalı formda oynayabilirsiniz. Kapalı formda oynuyorsanız, uzun yeşil kısımdan bir oyuncu, bomba-suram noktasından bir oyuncu, sokak çöplüğünden bir oyuncu oynayabilirsiniz. Açık oynayacaksanız; Kontak kısmının yanında bulunan çöp kutusundan muhafaza edebilirsiniz.
 
Bu bölümden hem ilişki hem de yapım tarafını kontrol edebilirsiniz. Uzun kenardan oynayarak, rakiplerinizi bomba bırakma noktasına girerken gözetleyebilir ve onları öldürebilirsiniz. Kalan oyuncular bomba yerleştirme noktasından oynamalı ve grup oyuncularınız içeride oynuyormuş gibi yapmalıdır. Her tur, son turda bulunduğunuz yerle tam olarak aynı olmamalıdır. Çünkü rakip bir önceki turda nerede oynadığınızı biliyor ve bir sonraki turda tekrar aynı zeminde oynarsanız sizi kolayca öldürebilir.
 
Nerede ve nasıl oynayacağınızı bilmek için haritayı grubunuzla sıkı bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Kadronuzla çalışırken hangi takımın hangi tarafta daha iyi oynadığını ve hangi takımın takıma uyum sağladığını analiz ederek yerleştirmeleri doğru yapabilirsiniz. İşler yolunda gitmezse bomba bu bölümde çok değerlidir. Çünkü rakip bombayı çözer çözmez bombayı atarsanız işleri kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Bombalarınızdan birini mutlaka son anlara saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü ele geçirdikten sonra rakip oyuncu sayısı az ise kilidi açabiliyorsunuz. Ancak, açarken, düzgün bir şekilde kontrol etmeniz ve açmanız gerekir. Aksi takdirde rakip sizi öldürebilir ve karşı taraf raundu kazanabilir.
 
Gelelim Çöl Fırtınası haritasının Mavi (CT-Force) tarafına. Öncelikle slotlara bir göz atalım. Dördüncü, üçüncü, beşinci, altıncı slotlarda spawn olursanız, B bomb suram noktasına yakın, B long ve contact kısmında spawn olursunuz. Birinci, ikinci, yedinci ve sekizinci yuvalarda doğarsanız; Ortaya yakın, köprünün altında, kırmızı ve köprünün yakınında doğarsınız.
 

Çöl Fırtınası haritasının Mavi (CT-Force) tarafındaki yerleşim yerleri oldukça değerlidir. Öncelikle slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. Diyelim ki bu 5’e 5 bir maç ve her iki takımda da 3 çift silahlı ve 2 AR oyuncusu var. Grubunuz açık formda oynayacaksa şu şekilde oynayabilirsiniz: Bir oyuncu köprünün altından ortayı, diğer oyuncu köprünün üzerinden karşı köprüye ve ortaya doğru seyredebilir, orta kısmı hareket ettirerek izleyebilirsiniz. A bombası yerleştirme noktasının altından ve B bombası yerleştirme noktasının önünü tutarak ilişki ve uzun kısım.

Çöl Fırtınası haritasında Mavi (CT-Force) tarafı kapalı oynuyorsanız, şu şekilde tutabilirsiniz: Bir oyuncu kırmızı tarafta, bir oyuncu bomba iniş noktası A’da, başka bir oyuncu inşaat tarafında ( bu oyuncu hem A hem de B noktalarına destekle yardımcı olacaktır) ), diğer oyuncular ise ilişki ve bomba yerleştirme noktasından oynayabilir.
 
YAĞMA
 
 
 
“Özgür Asiler, gizli Laboratuvardan biyolojik silah örneklerini çalmak için ‘Baskın’ operasyonunu planlıyor. CT-Force bunu durdurmak için ekibini gönderiyor.”
 
UZAY İSTASYONU
 
 
 
CT-Force Uzay Üssü’nde F.Rebels, Uzay Üssü’ne baskın düzenlerken, F.Rebels yüksek teknoloji sayacı içeren kapalı bir silahı etkinleştirmeye çalışır.
 
Her yer sürpriz kutularla dolu! İçeride sizi hayatta tutacak ekipmanlar var! Yerçekimi yok, savaşı kazanın!
 
alışveriş merkezi
 
 
 
Şehir merkezindeki büyük bir alışveriş merkezinde Free Rebels, kendi kamplarını kurmak için hükümetten para istemeyi planlıyor. Ancak talepleri reddedilince AVM’yi bombayla patlatmayı planladılar. Ortada, CT-Force bunu öğrendi ve bunu önlemek için Alışveriş Merkezine çoktan sızdı.
 
Aksiyon, büyük ve çok katlı bir bina olan Alışveriş Merkezi’nde geçiyor.
 
VURUŞ ŞEHİR
 
 
 
Özgür İsyancılar güçlerinin şehrin dış mahallelerine ilerlediği bir gündü. Günlük görevlerinde CT-Force güçlerinin bir yapısını keşfetmişlerdi. CT-Force’un karargahının yakınlarda olduğunu belirledikten sonra, CT-Force’un güç kaynağını bombalamak için çoktan operasyonlara başlamışlardı.
 

Büyük ve karmaşık bir haritadır. Bu nedenle iki takım da her an avantajını kaybedebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort