Yaşam

Yüksük çorbasının tanımı, nasıl yapılır?

Yüksük çorbası, adını içindeki mantı hamurunu kesmek için kullanılan yüksük aparatından alan klasik bir çorba türüdür. İç donanım hazır olduğunda maksimum yirmi dakikada hazırlanabilir. İçerisindeki nohut ve mantı sayesinde bir kase bile çok doyurucu bir çorba oluyor.

Türk mutfağının klasik çorbalarından olan yüksük çorbasının tanımını aradık. İşte lezzeti ve tokluğu ile yüksük çorbasının tanımı…

YÜKSEK ÇORBA

6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • 1 su bardağı dondurulmuş ravioli,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı kaynar su,
  • Tuz, karabiber, kuru nane

Yapılışı;

  • Çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alıp kısık ateşte ısıtın.
  • Salça ve naneyi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Daha sonra kaynar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Nohutları kaynayan suya ekleyip 5 dakika haşlayın.
  • Mantıyı ve baharatları ekleyin, 10-15 dakikada mantı pişecek ve çorbanız hazır olacak.

Afiyet olsun!

haberkurucasile.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu